Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

вівторок, 21 листопада 2023 р.

Україна – це територія гідності та свободи

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя.

З нагоди цієї події в Парищенському ліцеї  в цей день під орудою заступника директора з виховної роботи Богдана Синоверського та педагога-організатора Марії Гергелаби було проведено годину-реквієм «Наш символ Гідності та Свободи», в якому взяли участь учні 5-11 класів. 

Україна – це територія гідності та свободи. Таким нас зробили революції 2004 та 2013 років, які стали випробовуванням на міцність особистості людини, мірилом людяності та гідності.
Учасники заходу вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та російсько-української війни хвилиною мовчання, промандрували цими історичними віхами, переглянули відеоматеріали тих подій. До меморіальних дощок загиблих Героїв було покладено квіти та запалено лампадки.
В усіх класних колективах відбулися інформаційні хвилинки, де  згадали події Майдану і вшанували пам'ять загиблих в ті дні.
Про зв'язок Помаранчевої революції, Революції гідності та нинішньої війни  провела бесіду з одинадцятикласниками вчителька історії Марія Нестеренко.  Учні також переглянули фільм "Майдан. Шість літер нашої свободи".

Подякуймо сьогодні кожному, хто стояв і просто зараз стоїть на захисті гідності і свободи нашої нації. Вшануймо памʼять про кожного, хто поклав за них своє життя.



















Немає коментарів:

Дописати коментар