Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

вівторок, 5 лютого 2019 р.

День безпечного Інтернету в Парищенській школі


З 2004 року в країнах Європейського Союзу під патронатом Європейської комісії з інформаційного суспільства і ЗМІ у другий вівторок лютого проводиться Всесвітній день безпечного Інтернету.
В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року за підтримки «Майкрософт Україна». У цей день в 140 країнах світу обговорюються шляхи безпечного використання Інтернету, питання інтернет-етики, загроз протизаконного контенту. 
Долучилися до Дня безпечного Інтернету і вчителі та учні нашої школи.


Зокрема, для наймолодших школярів вчителем інформатики початкових класів Тетяною Щербатою проведено бесіду на тему «Безпека в Інтернеті».
Учні 5 класу під керівництвом вчителя Галини Левицької взяли активну участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет», який організований редакцією освітнього проекту «На Урок», де з 22 учасників 11 посіли призові місця: 2 учні – І місце; 3 учні – ІІ місце і 6 учнів – ІІІ місце. Також п’ятикласники переглянули мультфільми про інтернет-залежність і разом з вчителем обговорили їх.
У 6 класі вчитель інформатики Іван Чіх продемонстрував учням презентацію на тему «Правила безпеки в Інтернеті», де школярі мали можливість закріпити знання з даної теми.
За ініціативи Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби відбулася Всеукраїнська акція #STOP_SEXтинг.  У межах акції вчителі інформатики (І. Чіх та Г. Левицька) провели урок для восьмикласників на тему: «Інтимні селфі в Інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?»
Школярі 7 та 9 класів переглянули запис вебінару «Інтернет та онлайн-етикет», а також ознайомилися з «10 золотими правилами в Інтернеті для учнів» (вч. І. Чіх).
Також долучилися до Всеукраїнського конкурсу «Безпечний Інтернет» і старшокласники, які продемонстрували добру обізнаність з даного питання. Зокрема, з семи учнів 10 класу чотири  посіли призові місця (вч. Г. Левицька).




Немає коментарів:

Дописати коментар