Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

понеділок, 3 вересня 2018 р.

Освячення шкільної Світлиці


3 вересня 2018 року після урочистої лінійки, приуроченої святу Першого дзвоника, настоятелями УПЦКП о. Іваном та УГКЦ о. Василем була освячена шкільна Світлиця народного побуту с. Парище.
З метою відродження національної історичної і духовної культури, шанобливого ставлення до традиційних обрядів та народних звичаїв українського народу  силами вчителів, батьків та учнів Парищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів були зібрані старовинні речі, які учнями школи під керівництвом вчителя образотворчого мистецтва Володимира Петрика були відповідно оформлені і розміщені у кімнаті, яка стала прообразом стародавньої парищенської хати. Ця кімната  стала  ланкою зв’язку  минулого і сучасного, старшого покоління і молоді. Кожна річ в світлиці є живим віддзеркаленням  родинного, громадського  і суспільного життя наших предків.


 Тут  можна побачити ті предмети, за допомогою яких парищенські жінки чесали та пряли нитки, чоловічий та жіночий українські національні костюми, виготовлені  нашими односельчанами,  кочерги, лопата для хліба та інші речі. На ослоні лежать рубель і качалка, якими колись прасували одяг. По другий бік на полицях шафи розміщено колекцію давнього посуду. На стінах висять рушники та вишиті сорочки наших бабусь та прабабусь, які передали до світлиці місцеві жителі.









Немає коментарів:

Дописати коментар