Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

суботу, 18 листопада 2017 р.

Тиждень ліричної поезії та драматичної прози

Відповідно до річного плану роботи школи з 13 до 17 листопада в школі проводився Тиждень української  літератури. Вчителі-предметники Надія Федорів та Оксана Токарук продумано і змістовно наповнили ці дні різноманітними заходами.
Літературна вітальня «Доторкнімося словом до струн душі» зібрала чимало глядачів, котрі, затамувавши подих, проймалися зворушливими поетичними рядками у виконанні Петрик Катерини, учениці 11 класу, Мельник Іванни, учениці 11 класу, Марунчак Ольги, учениці 10 класу. 

Інтриги і зацікавленості додавало те, що школярки є авторами поезій. У віршах вилилася драма  серця, патріотичні почування, роздуми про сенс і вічність життя.
Колоритно звучали коломийки Пшенички Ждани, учениці 7 класу, особливо на шкільну тематику.
Заключним акордом у цій композиції лунала поезія у прозі Марунчак Ольги. У ній сплелося все: високі поривання юнацького серця, особисті переживання і вболівання за долю держави. Декламаторські здібності і приємний тембр голосу учениці підсилили ефект звучання, надали йому довершеності, покорили серця і душі глядачів.



Ліричним та зворушливим запам’ятався урок-спомин на тему: "Я візьму той рушник, простелю, наче долю...", присвячений 105-ій річниці з дня народження Андрія Малишка. Присутні мали можливість детально познайомитися з життєвим і творчим шляхом великого українського поета, одного із справжніх спадкоємців великого Кобзаря. Упродовж всього заходу звучали ліричні та патріотичні поезії.
Тріо у складі вчителів Надії Федорів, Оксани Токарук та Наталії Шміголь, а також учнівський вокальний ансамбль виконували зворушливі пісні, написані поетом у співдружності з композитором Платоном Майбородою.
Учасники уроку-спомину переконливо довели, що художній світ, створений поетом, – це великий і щедрий дар рідній Україні, своєму народові.





Аншлаг зібрала інсценізація повісті  Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я», покладена на новий лад. Гра акторів: Марунчак Ольги, Петрик Тетяни, Онуфрак Наталії, Поповича Михайла  та Петрика Володимира,   учнів 10 класу, була такою майстерною, що тримала в напрузі, здивуванні та незвичній цікавості глядача. Бурхливі оплески, гарний настрій, добродушний сміх з боку аудиторії – це було найвищою нагородою для виконавців ролей.






Також були проведені книжкова виставка у шкільній бібліотеці та конкурс стінгазет.




Немає коментарів:

Дописати коментар