Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

вівторок, 7 листопада 2017 р.

Осінні канікули у природних забарвленнях Тернопільщини

Збігали останні дні осінніх канікулів. Учні сьомих класів Парищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом із класними керівниками Світланою Юрчило, Надією Мельник та екскурсоводом Тарасом Нагірним вирушили в довгоочікувану подорож на Тернопільщину. Перша зупинка була біля річки Дністер.  День був сонячний, і панорама Дністровського каньйону була вражаючою. Адже він входить в умовний список “семи чудес України”.
Наступна зупинка – Кришталева печера в селі Кривче.   Це  десятки об`єднаних залів природного походження з чарівними стінами з гіпсової гірської породи. Усіяні ці стіни химерними малюнками, об`ємним рельєфом і незвичайними фігурками з яскравим криштальним відтінком. Кожен зал має власну назву і цікаву історію, пов`язану з декором, який створила сама природа. Для дітей екскурсія  особливо запам`ятовується: десятки легенд, ілюстрованих кришталевими фігурками - це те, що залишиться в пам`яті на довгі роки.
На зворотньому шляху чекав Червоноград – наймістичніше місце в Україні, куди прагнуть потрапити усі, хто хоча б раз чув про його мальовничу природу та таємничі руїни замку. Історія цієї місцевості сягає ще далекого IX століття. Саме тоді, за писемними джерелами, на землях сучасної Тернопільщини з’явилися перші дерев’яні укріплення. Назва поселення Червоноград виникла закономірно – від кольору ґрунтів, які у дощову погоду тут забарвлюються у насичений рудувато-червоний відтінок. У цей же час завдяки давньому магнатському роду Даниловичів на червоних землях Тернопільщини виник прекрасний Червоноградський замок, який ще має назву Червоногородський замок. На жаль, фортеця зазнала значних руйнувань від турецьких навал, проте вже у 1820–1840 роках була відновлена знатними представниками роду Понінських. Саме тоді на пагорбі Червонограда виріс палац у стилі неоготики. Основною окрасою розкішного палацу стали замкові вежі, увінчані зубчастими коронами. Вежі замку оповиті туманом, а таємничу тишу порушує лише шум водоспаду Джурин, що знаходиться неподалік від руїн.

Джуринський водоспад – один з найзнаменитіших водоспадів Західної України. Своєю назвою водний красень зобов`язаний однойменній річці Джурин. Протяжність  водоспаду складає 16 метрів. Тиск води настільки великий, що, перебуваючи поруч з спадаючою водою, складно розчути інші звуки. Побачивши ці всі дива, створені природою і людьми, учні отримали незабутні враження, багато позитивних емоцій, а також мотивацію для отримання ще більше знань, які чекають їх попереду.







Немає коментарів:

Дописати коментар