Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

пʼятницю, 11 січня 2019 р.

Школа – осередок становлення громадянина-патріота України


Патріотичне виховання - це сфера духовного життя,
яка проникає в усе, що пізнає, робить, до чого прагне,
що любить і ненавидить людина, яка формується
(В. О. Сухомлинський).
11 січня 2019 року в Парищенській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося чергове засідання педагогічної ради. З доповіддю «Про роботу педагогічного колективу з удосконалення військово-патріотичного виховання учнів та формування готовності до захисту Батьківщини» виступила заступник директора з виховної роботи Наталія Шміголь. Метою, яку поставили педагоги перед собою, було проаналізувати систему роботи педагогічного колективу з означеного питання, скоригувати, активізувати та урізноманітнити форми та методи виховної роботи з національно-патріотичного виховання.

Досвідом реалізації Концепції національно-патріотичного виховання під час навчально-пізнавальної діяльності в межах предмету та гурткової діяльності поділилися викладач предмету «Захист Вітчизни», керівник гуртків військово-патріотичного спрямування Михайло Рудак та вчитель фізичної культури, керівника гуртка «Джура» Іван Пинчук.
Історична пам’ять як ознака патріота та громадянина України на уроках літератури – таким був лейтмотив  виступу вчителя української мови і літератури Оксани Камець.
Досвідом роботи з виховання патріотизму у молодших школярів в умовах сучасності поділилися вчитель початкових класів Світлана Півнюк та засобами книги завідувач бібліотекою Олександра Ковальчук.
Педагог-організатор Марія Гергелаба окреслила місце та роль органів учнівського самоврядування в становленні громадянина-патріота.
Підвів підсумки даного питання директор школи Микола Левицький, який визначав пріоритетним у виховній роботі саме патріотичне виховання. 
За результатами обговорення означеної проблеми педагогічна рада дала оцінку діяльності школи та ухвалила практичні пріоритетні напрямки та шляхи розвитку та удосконалення патріотичного виховання учнівської молоді.





Немає коментарів:

Дописати коментар