Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

четвер, 9 березня 2023 р.

"Любітеся, брати мої, Украйну любіте, і за неї, безталанну, Господа моліте."

 Благословен той день і час.
Коли прослалась килимами
Земля, яку сходив Тарас
Малими босими ногами.

209-а весна ступила на землю від часу народження Тараса Григоровича Шевченка, устами якого немов би говорив Бог. Його безсмертне ім'я і неповторні твори живуть у серцях народу. в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі і благородні почуття. Він заговорив до свого народу про найголовніше, найболючіше, про красу природи і людини, її честь і гідність, про несправедливість, славне минуле, втрачену свободу, про любов до України, заради якої був готовий на усе. Його "Кобзар" лежить на столі поряд із хлібом, а пісні його вишиті на рушниках.

Великого вчителя і пророка вшанували сьогодні в Парищенському ліцеї. Шевченківський тиждень  розпочали дев'ятикласники урочистою лінійкою з покладанням вінка до пам'ятника Кобзарю. Цікавою та змістовною була також літературно-музична композиція "Жіноча доля", де учні 6 та 9 класів (вчитель української мови та літератури Світлана Юрчило) продемонстрували акторські здібності та гарне декламування поезій.
Тематичну, урочисто прибрану сцену доповнив книжковий вернісаж (завбібліотекою Олександра Ковальчук).
Обидва заходи розбавили пісні на слова Тараса Шевченка у виконанні учнів 4, 5, 6 та 7 класів (вчитель музичного мистецтва Богдан  Синоверський).
Урочисті заходи триватимуть до наступної середи.























Немає коментарів:

Дописати коментар