Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

пʼятницю, 12 квітня 2019 р.

Тиждень безпеки життєдіяльності у Парищенській школі


Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєве  необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.
Відповідно до наказу відділу освіти   та з метою запобігання загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій, навчання правил безпеки життєдіяльності і набуття ними практичних навичок поведінки у Парищенській школі з 08 по 12 квітня 2019 року був проведений Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

Тиждень був насичений різноманітними заходами. Зокрема, з учнями 5 класу вчитель основ здоров’я Галина Левицька провела квест на тему «Правила безпеки», із семикласниками – тренінг на тему «Ґаджетленд». Восьмикласники змагалися в інтелектуальній грі «Що? Де? Коли?», а школярі 5-7 класів взяли участь у конкурсі на знання дорожніх знаків.


Але основна увага була приділена практичній діяльності учнів. Восьмикласники продемонстрували на шкільному сайті власні презентації, а школярі 5-7 класів виставку малюнків на тему «Не пали! Врятуй».
Шестикласники під керівництвом вчителя основ здоров’я відпрацьовували правила дорожнього руху на проїжджій частині нашого села.






В рамках проведення Тижня 10 березня  учні 10-11 класів спільно з вчителями Галиною Левицькою та Михайлом Рудаком відвідали 11-у державну пожежно-рятувальну частину управління ДСНС України в Івано-Франківській області в м. Надвірній. Під час екскурсії учні мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Представник пожежної частини розповів, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Найбільше учням запам’яталися відвідини гаража з технікою та устаткуванням. Школярі фотографувались поруч з технікою і мали змогу роздивитись та одягнути костюми, в яких працюють пожежні. а також самостійно спробувати виконати окремі рятувальні операції.








У четвер 11 квітня працівники Надвірнянської пожежно-рятувальної частини управління ДСНС зустрілися в школі з учнями 7-9 класів та провели бесіду, в ході якої привернули  увагу присутніх на  причини  виникнення пожеж та їх запобігання, розповіли як правильно діяти у разі пожежі, провели практичне заняття по використанню вогнегасників під час гасіння пожежі.
Також ними було проведено евакуацію персоналу школи у разі виникнення пожежі чи інших надзвичайних ситуацій, після якої провели аналіз та вказали на недоліки, а також дали високу оцінку діям учнівського, технічного та педагогічного колективів під час евакуації.









Основною метою заходів Тижня було формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я, популяризація  основних правил безпечної життєдіяльності серед молоді, розвиток  в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя, пропагування професії рятувальника.


Немає коментарів:

Дописати коментар