Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

пʼятницю, 22 травня 2020 р.

Творчість парищенських школярів


Народне мистецтво багатогранне своїми проявами і значенням у житті. Відрадно, коли його підтримують та збагачують. Випускники Парищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів, які два роки здобували професію "Різьбяр по дереву та бересті" в Надвірнянському МНВК на базі школи (майстер виробничого навчання Володимир Петрик), успішно склали іспит та захистили свої дипломні роботи. 
Засідання кваліфікаційної комісії відбулося в онлайн режимі 21 травня 2020 року.


Дерев'яні вироби завжди несуть в собі тепло і енергетику майстра, що їх створив, не стали винятком і творчі роботи юних різьбярів. Тематика виробів різнопланова. Є символічні декоративні панно-щити, в одному з яких передано волелюбний козацький дух (автори Василь Зінчук  і Орест Зьола ) В іншому ж - гірський дух Карпат (автор Олег Андрусяк) Надзвичайно витончено, ніжно вирізьблено одинадцятикласницею Ольгою Костик годинник "Соняшник" з рухомими комахами. Дзеркало з поличкою (автори Анастасія Боднар та Василина Марунчак), ключниця, у якій продумане місце навіть для квітів (автори Віта Гавкалюк та Марія  Дідоводюк) - це оригінальні вироби дівчат-різьбярів.

Креативні шахмати (автор Олег Федак), піднос (автори Ігор Каратніцький та Денис Костик) відзначаються функціональністю та естетичністю. Всі роботи дуже цікаві та наочно демонструють володіння учнями навичками гуцульського різьблення.

До того ж, ставши творцями прекрасного, діти збагатили себе духовними цінностями.








Немає коментарів:

Дописати коментар