Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

понеділок, 19 березня 2018 р.

Тиждень дитячої та юнацької книги


З 12  по 16 березня 2018 року в Парищенській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся  Всеукраїнський тиждень  дитячої та юнацької книги, який урочисто відкрила на інформаційній лінійці завідувач бібліотекою Олександра Ковальчук. У понеділок шкільна бібліотека розпочала роботу виставкою-запрошенням «Добрий день, книжковий тиждень» та загальношкільною акцією «Подаруй бібліотеці книгу».
У вівторок  школярів запросили на виставку «Дивосвіт нової книги», яка викликала приємні враження у  читачів, які почерпнули для себе багато нового. Цього ж дня  було проведено арт-десерт «Шоколадна країна» для учнів 8 класу. 
Неабиякий  інтерес викликала виставка закладок «Дитячі фантазії». Діти з цікавістю роздивлялися  свої витвори мистецтва.






Книжкова виставка «Енциклопедії – книги, які знають все» відкрилася в середу. До бібліотеки завітали учні 5 класу, які познайомилися з невідомими досі книгами.  
З великим захопленням слухали діти розповідь шкільного бібліотекаря на годині цікавих повідомлень  під назвою «Цікаві факти про книги», роздивлялися малюнки про незвичайні книги, оглянули найбільшу і найменшу книжку бібліотеки.         
Доброчинною акцією «Приведи друга до бібліотеки» захопилися учні початкових класів, які привели своїх товаришів та почали активно позичати книги.







У четвер  у бібліотеці відбулася зустріч з третьокласниками. Діти принесли зі своїх домашніх бібліотек багато цікавих та змістовних книжок, які вони прочитали, розповідали про них, передавали зміст улюблених казок. Наприкінці заходу  склали  з цих книг  виставку  під назвою «Моя улюблена книга».  






На віртуальну подорож «Найбільші бібліотеки світу» завітали учні 7А класу, які спільно з бібліотекарем ознайомилися з найбільшими бібліотеками України та світу. Дітям сподобалася дана мандрівка.
Закінчився тиждень у п’ятницю  оглядом виставки «Літературні обрії дитинства» учнями  7Б класу. Оглянувши виставку, діти пригадали книги, які вони читали у молодших класах, поділилися своїми враженнями. Учениця даного класу Ждана Пшеничка подарувала бібліотеці свої власні вірші.





Підбито підсумки тижня. За активну участь грамотами школи нагороджено  найбільш активних учнів 2, 3, 5 і 7Б класів.
Тиждень дитячої та юнацької книги минув, але шкільна бібліотека  гостинно чекає на своїх читачів, щоб запропонувати їм нові  виставки, цікаві надходження.





Немає коментарів:

Дописати коментар