Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

суботу, 31 березня 2018 р.

Професійна компетентність вчителів та правова культура школярів в полі зору парищенських педагогів


30 березня 2018 року парищенські педагоги зібрались для обговорення та прийняття рішень з важливих питань навчально-виховної діяльності.
Професійна компетентність педагога як одна з умов його успішної професійної діяльності – одне з питань порядку денного педагогічної ради. В своїй доповіді заступник директора з навчально-виховної роботи Іван Чіх акцентував увагу присутніх на важливості на етапі впровадження Концепції Нової української школи професійного та особистого зростання вчителя, на якому тримається реформа і без якого будь-які зміни будуть неможливими.
В робочих групах педагоги обговорили внутрішні та зовнішні сфери, які впливають на професійний розвиток вчителя, ключові компоненти його професійної компетентності.






Своїми міркуваннями поділилися вчителі образотворчого мистецтва Володимир Петрик, української мови і літератури Надія Федорів, початкових класів Галина Чіх та Наталія Онуфрак, практичний психолог Любов Костик.




Одним із аспектів усебічного розвитку особистості є висока правова культура. Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідним чином поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності – наголосила в своїй доповіді з другого питання заступник директора з виховної роботи Наталія Шміголь.


Вчитель історії Ярослав Круль розкрив основні принципи формування в учнів на уроках правознавства правової свідомості як сукупності правових уявлень, поглядів, переконань і почуттів, що визначають ставлення особистості до вимог законів, регулюють її поведінку в конкретній правовій ситуації.


Роль учнівського самоврядування у формуванні правової свідомості особистості охарактеризувала педагог-організатор Марія Гергелаба.


З даних питань педагогічна рада прийняла ряд рішень.
Також згідно листа МОН України від 31.01.2018 р. №1/9-66 «Про організоване завершення 2017-2018 н.р. та особливості проведення ДПА в закладах загальної середньої освіти» було визначено третій предмет державної підсумкової атестації в 9 класі. Більшістю голосів вибрано правознавство.

Немає коментарів:

Дописати коментар