Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

пʼятницю, 9 березня 2018 р.

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!


Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті засяє веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуєм пам'ять Шевченка.
Цьогорічна весна винятком не стала. Про геніального поета Тараса Григоровича Шевченка ми, здається, знаємо все. Однак у котрий раз  спиняємося перед величчю генія, вчитуємося і вдумуємося, вслухаємося в його незнищенного безсмертного “Кобзаря”. Із метою вшанування пам’яті реформатора української мови, основоположника української літератури, популяризації його літературної та мистецької спадщини з 5 по 9 березня у Парищенській школі було проведено Шевченківський тиждень, натхненником і організатором якого була молода вчителька української мови і літератури Оксана Токарук.





Відкрився тиждень урочистою літературно-музичною композицією  «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!».  Школярі  пригадали життя та творчість Шевченка.  Дзвінкою луною задзвеніла у серцях та душах  дітей поезія Шевченка і про Шевченка, звучали пісні Великого Кобзаря.




Між учнями 9 класу відбувалась літературна вікторина «Ми тебе не забули, Тарасе», де школярі продемонстрували глибокі знання як про життя Тараса, так і про його мистецьку спадщину (і як поета, і як художника).
Вихованці школи переконались у невмирущості та актуальності слів Шевченка, слухаючи пісні сучасних виконавців на слова поезій Кобзаря «Піснею до серця, серцем до народу».





Слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця юних школярів образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України. Вірші, уривки з поем емоційно звучали на конкурсі читців поезій Т.Шевченка.  У конкурсі взяли участь учні 1 – 11-х класів.








































Впродовж тижня у школі діяли різноманітні виставки, зокрема: книжкова виставка «З Кобзарем у серці»; учні 5 класу підготували інформаційні газети «Невідомий Шевченко», у яких цікаво висвітлили маловідомі факти із життя Шевченка; виставка ілюстрацій до творів Шевченка, а також виставка робіт учасників шкільних гуртків «Ти в моєму серці, Україно, думою Шевченка гомониш».



Закінчився тиждень презентацією проекту учнями 11 класу під назвою «Світова велич Шевченка», під час якої найстарші наші школярі  розповіли про вшанування Шевченка не тільки на теренах нашої держави, але й далеко за її межами.






Немає коментарів:

Дописати коментар