Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

неділю, 20 листопада 2022 р.

Безпека на дорогах в умовах воєнного стану

Відповідно до Листа управління освіти №1/13106-22 від 03.11.2022 року «Про проведення Тижня безпеки дорожнього руху у загальноосвітніх навчальних закладах  району»
та з метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань засвоєння дітьми норм безпечної поведінки з 14 по 18 листопада 2022 року в Парищенському ліцеї відбувся Тиждень безпеки дорожнього руху із загальною темою «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану».
Організацію та проведення Тижня взяла вчитель основ здоров’я Галина Левицька, яка грунтовно та професійно продумала план та заходи, залучивши велику кількість здобувачів освіти.
Розпочався Тиждень з розставляння дорожніх знаків на території ліцею та патрулювання у відповідній формі одягу і з «водійськими правами» учнями 9 класу, які активно включалися в роботу з перших днів тижня. Вони знайомили ліцеїстів з дорожніми знаками, розповідали правила поведінки на дорогах в умовах воєнного стану, проводили міні-вікторини.
П'ятикласники взяли участь в селфі-марафоні "Дорожня грамота", в якому уміло та грамотно проінформували про значення дорожніх знаків. Особливу активність проявили шестикласники, які виготовили своїми руками макети дорожнього руху, а також відзняли відео на тему «Світло, що рятує життя», метою якого було показати необхідність та значення світловідбиваючих елементів у темну пору доби, особливо у період тотальної економії електроенергії та неосвітленості вулиць в умовах воєнного стану.
Всі бажаючі мали можливість розфарбувати замальовку та повторити правила дорожнього руху. Небайдужі та креативні ліцеїсти взяли участь в інтернет-олімпіаді з основ здоров'я та показали високий рівень знань.
Медичною сестрою ліцею Тетяною Грибович було проведено з учнями 9 класу майстер-клас по наданню першої домедичної допомоги на випадок ДТП і не тільки. Діти були надзвичайно вражені можливими небезпеками та з цікавістю спостерігали як діяти та активно долучалися до практичної діяльності.
Дев'ятикласники, які були активними впродовж усього Тижня, взяли участь в арт-квесті "Безпечна дорога додому", повторивши при цьому основні правила дорожнього руху.
Всі бажаючі мали можливість під керівництвом вчителів фізичної культури Івана Пинчука та основ здоров’я Галини Левицької продемонструвати свої практичні навички водіння велосипеда, виконуючи нелегкі маневри, та повторити правила безпечної їзди.
В числі заходів були проведені години класних керівників (згідно тижневого розкладу). Гру-подорож «Твій друг-дорожній рух» з третьокласниками провела класний керівник Галина Чіх, яка допомогла учням пригадати, навчитися, запам'ятати правила поведінки на дорозі , попереджувальні знаки, безпечні місця.
Учні 4 класу (класний керівник Світлана Півнюк) провели інтерактивну вправу-лото «Дорожні знаки», а також вікторину «Дорожні знаки, які вони». З першокласниками класним керівником Лесею Федорів проведено інтерактивну гру «Як я дотримуюся правил поведінки на дорозі».
Закінчився Тиждень іграми, вікторинами, цікавими уроками. Семикласники взяли участь у вікторині, учні 5 класу, об'єднавшись у дві команди, змагалися в дорожнє доміно, а з восьмикласниками вчителем основ здоров’я Галиною Левицькою було проведено єдиний національний урок у загальноосвітніх навчальних закладах на тему «Безпечна дорога додому» в рамках національного проекту «Безпечна країна».




















Немає коментарів:

Дописати коментар