Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

понеділок, 21 листопада 2022 р.

Педагоги удосконалюють свою професійну майстерність

На виконання річного плану роботи ліцею, з метою розвитку і стимулювання педагогічної майстерності та активності педагогів, розвитку в учнів навичок самостійної праці, натхнення, інтересу до навчання, використання напрацювань у роботі з дітьми протягом жовтня-листопада 2022 р. вчителями ліцею в рамках методичної декади були проведені
  відкриті уроки  у 5, 6, 7 класах. Ковальчук О.В., завідувач бібліотекою, провела годину державності «Українська держава та її національна символіка» з учнями 5 класу та захід «Мій внесок у перемогу над ворогом» з учнями 6 класу.

На уроці хімії (вчитель Левицька Г.Р.) семикласники знайомилися з класифікацією елементів на метали й неметали, їх поширенням в природі, відмінностями у них фізичних та хімічних властивостей. Використовуючи різні форми роботи, в тому числі ігрову, вчителька розвиває математичну, інноваційну, екологічну компетентності, підприємливість та фінансову грамотність, компетентності у галузі природничих наук.

На уроці образотворчого мистецтва (вчитель Петрик В.В.) п’ятикласники почали глибше знайомитися з мистецтвом, щоб не лише розуміти його твори, але й самим створювати роботи, вивчили мову графіки: крапка, лінія, штрих, пряма. Вчитель використав міжпредметні зв’язки (англійська мова, історія) при вивченні нового матеріалу, сформував уявлення про графіку та її виражальні засоби. В процесі уроку розвиває вміння створювати художні образи, виховує інтерес та ціннісне ставлення до мистецтва, знайомить учнів з технікою дудлінг (несвідомий малюнок). На заключній частині уроку учні удосконалювали практичні навички використовуючи засоби виразності графіки.

На уроці української літератури (вчитель Токарук О.І.) у 7 класі здобувачі освіти знайомляться з історією створення та змістом «Заповіту» Т. Шевченка, усвідомлюють значення ліричного твору як настанови на майбутнє й пророцтва, удосконалюють навички виразного читання віршів, ідейно-аналітичного аналізу поетичного твору. В учнів формується комунікативна компетентність, шанобливе ставлення до національного генія, повага і любов до рідної землі.

Урок зарубіжної літератури в 6 класі (вчитель Юрчило С.Д.) з використанням мультимедійної презентації дав знання учням про байку, алегорію, азопову мову, познайомив з фактами біографії Ж. де Лафонтена. На уроці відбувається засудження несправедливості в суспільстві у байці «Зачумлені звірі». 

Проведення тижня педмайстерності дало можливість педагогам провести уроки з використанням нових технологій навчання, сучасного мультимедійного обладнання для підвищення сприйняття учнями виучуваного матеріалу, на яких учні здобували нові знання, удосконалювали свої практичні навички і вміння, навчалися навичкам самостійної праці. Нові форми організації освітнього процесу дали можливість школярам зреалізувати свої вміння, творчість, а також шукати шляхи вирішення змодельованих ситуацій.

Іван Чіх, заступник директора з навчально-виховної роботи





Немає коментарів:

Дописати коментар