Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

середу, 9 листопада 2022 р.

Радіодиктант національної єдності

Дорожи українською мовою,
Рідна мова – основа життя.
Хіба мати бува примусовою?
Непутящим бува дитя!

                                                               Дмитро Білоус

Мова − це найважливіший засіб спілкування і пізнання та один із ключових факторів незалежності країни. Щороку 9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Зазвичай в цей день вшановують пам’ять Преподобного Нестора-Літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія, відзначають найкращих популяризаторів українського слова та проводять Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Цю акцію започатковано з 2000 року. Відтоді щороку всі охочі можуть узяти участь у написанні радіодиктанту та не стільки з'ясувати, чи добре знають українську мову, як продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово. Цьогоріч це свято особливе. До флешмобу долучилися всі бажаючі на п'ятьох континентах. Не залишився осторонь і Парищенський ліцей. Вчителі та учні 5-11 класів в різнобарвних вишиванках взяли участь у написанні диктанту. Потягом дня в закладі освіти витав дух національної гордості за свою державу і мову! 












Немає коментарів:

Дописати коментар