Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

пʼятницю, 2 грудня 2022 р.

Вчителі справді важливі…

Вчителька англійської мови Парищенського ліцею Ольга Ломпас, єдина з надвірнянської освітянської громади, стала слухачкою першого тренінгового  курсу Британської Ради «Викладання та навчання у важкі часи» для вчителів англійської мови, який проходив 26-28 листопада 2022 року у м. Варшава. Даний захід проводився у рамках глобальної програми British CouncilLanguage for Resilience» в партнерстві з Міністерством освіти і науки України.

Більше 200 учителів з України приїхали до Польщі, щоб поділитися своїм досвідом та почуттями щодо навчання дітей у складний воєнний час.
Впродовж курсу учасники мали можливість прослухати лекції британського тренера Кріса Саутона, тренерки з Румунії – Крістіани Ошан; поспілкуватися в невимушеній атмосфері із директором Британської Ради в Україні Ніколасом Томасом і директором Британської Ради в Польщі Колмом МакГіверном та отримати слушні практичні поради про те, як у процесі навчання та викладання допомогти собі та своїм учням у формуванні стійкості до травми та нестабільності, як керувати складною поведінкою, а також як зробити уроки безпечним середовищем для навчання. Варто додати, що учасники тренінгу  працювали у великих та малих групах, координаторами кожної з яких були неймовірні українські тренерки.
Найважливішим для вчителів було дізнатися, що до них справді прислухаються, що про них піклуються, надавши їм простір для обговорення актуальних проблем та стратегій.
І, звичайно, ще одним приємним бонусом стало те, що Британська Рада повністю покрила вартість навчання, проїзду, а також проживання та харчування в одному з найпрестижніших готелів Варшави для всіх учасників під час проведення заходу.
Сповнені натхненням та вмотивовані, сповнені сил та віри в перемогу, учителі англійської мови готові повернутися в класи та продовжити тримати свій фронт. Адже, ще ніколи українські вчителі не були так важливі…








Немає коментарів:

Дописати коментар