Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

понеділок, 1 жовтня 2018 р.

Краще гір є тільки гори…


Чудово, коли ти маєш друзів, які поділяють твої захоплення. Прекрасно, коли ви всі любите українську землю, знаєте і шануєте традиції свого народу, свою історію. А коли все це поєднується разом – то емоції зашкалюють.
В останній день вересня група школярів Парищенської та Ліснотарновецької загальноосвітніх шкіл під керівництвом вчителів географії Миколи Лавришина і фізичної культури Івана Пинчука та класного керівника 9 класу Володимира Петрика здійснили одноденний похід в серце Карпат – мальовничі Горгани.

Сходження на гору Березовачку було приурочене Всесвітньому Дню туриста (відбувся напередодні) і одночасно вшануванню пам’яті славнозвісного полковника «Грома» (М. Твердохліба), командира бойової округи УПА-Захід «Говерла». Відреставрована криївка «Грома» якраз знаходиться на горі Мала Березовачка.
Чудова осіння погода сприяла школярам і їхнім керівникам. Хоча ранок видався холодним, він не зміг применшити запалу туристів. Зачаровані Карпатськими краєвидами і неповторними пейзажами, група впевнено піднімалися на гору. Оспівані в піснях і легендах гори вабили нас до себе. Навколо росли високі ялини, смереки, буки. Маршрутом зустрічалися скелі, великі камені, зарослі мохом. Сонячне проміння пробивалося крізь дерева і було казкове відчуття.
Група піднімалася все вище і вище. Короткі перепочинки – і далі… Всі робили багато фотографій. І ось криївка полковника «Грома». Враження хвилюючі: пам’ятний знак, сама криївка з її холодними вогкими стінами, кам’яний хрест, прапори – все нагадує про героїчну історію та боротьбу за свободу нашого народу. Запаливши лампадки і помолившись біля криївки, група рушила далі.
Піднявшись на саму вершину, відчуття, що ти володар гір. Навколо видно цілий світ. Емоції переповнюють. Приходить усвідомлення, що відтепер тягнутиме в гори знову і знову. В серці оселяються теплі та ніжні відчуття від єднання з дивовижною природою. Фотографії нагадуватимуть про похід. І з нетерпінням чекатимеш наступного походу в гори, які змусили закохатися в них назавжди.
















Немає коментарів:

Дописати коментар