Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

неділю, 4 листопада 2018 р.

Шкільна бібліотека - центр творчого розвитку дитини


Протягом жовтня місяця 2018 року в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек у школі проходив   Всеукраїнський місячник «Шкільна бібліотека -  центр творчого розвитку дитини»,  присвячений 100- річчю від дня народження В.О. Сухомлинського.
За окремим планом  у шкільній бібліотеці під керівництвом завідувача бібліотекою Олександри Ковальчук відбулися такі заходи: 

-  виступ учнів 8-х класів  на загальношкільній лінійці з короткими відомостями з біографії видатного педагога;
-  літературна вікторина «10 негідних речей, що принижують людину» за творчістю Василя Сухомлинського  з учнями 8-Б класу;
-   книжкова  виставка «В. Сухомлинський – великий педагог, великий Добротворець»,  яка ознайомила читачів  з життєвим і творчим шляхом ювіляра;
-  два  тижні дитячого читання   «Серце, віддане дітям»,   де брали участь учні молодших класів (читання та інсценізування окремих творів письменника);
-   день бібліотворчості   «Читаємо, малюємо, граємо» з учнями 5 класу з метою розвитку вміння цінувати думки товаришів, виховання доброти, чуйності, вміння бачити і творити красиве на матеріалах творів великого педагога.
 -    урок доброти  «Людина красива  не словами, а добрими ділами» з учнями  9 класу з метою виховання у них любові до батьків, до рідного краю, до праці.
- бібліотечний урок «Я – учень, я – читач». Подорож шкільною бібліотекою для учнів першого класу  з метою ознайомлення їх  з бібліотекою  та  її відділами, значенням слова «бібліотека», правилами користування та порядком розміщення книг на полицях.
В кінці місячника проведено круглий стіл  на тему: «Розвиток творчих здібностей учнів засобами шкільної бібліотеки на основі популяризації творів для дітей Василя Сухомлинського», в якому взяли участь учителі початкових класів. Метою було  вивчення і врахування інтересів сучасної дитини, вибудувавши таку систему знань, що не тільки допомагає нашим юним читачам поглиблювати свої знання, знайомитися з літературою, цікаво проводити своє дозвілля, формувати їх естетичні смаки та розвивати творчі обдарування, а й вчитися спілкуватися і посміхатися один одному доброю посмішкою. І в цьому найкраще допомагає літературна та педагогічна спадщина справжнього вчителя, письменника і людини з великої літери.















Немає коментарів:

Дописати коментар