Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

суботу, 24 листопада 2018 р.

Всім тим невинним, винищеним геноцидом…


Щороку у четверту суботу листопада Україна згадує про страшний злочин проти українського народу – голодомор 1932-1933 років. Страшною чумою пронісся він нашими землями. Багато згубив невинних життів…
З метою донесення до учнівської громади інформації про цю невиліковну рану, формування у них громадянської позиції з ініціативи класного керівника 5 класу Галини Левицької 24 листопада в школі була проведена акція «Запали свічку», до якої долучилися учні 5, 7, 8-х, 9 та 11 класів.

Розпочався захід з хвилини мовчання та молитви за померлими. До присутніх звернулися директор школи Микола Левицький, який здійснив екскурс в історію і провів аналогію із сьогоденням та вчитель української мови і літератури Оксана Камець, яка зупинилася на відображенні страшних подій у літературних творах.
Рівно о 16.00 годині всі запалили лампадки в знак пам’яті про невинно померлих.
Також присутні мали можливість переглянути анімаційний фільм «Голодний дух», присвячений 85-річниці Голодомору.
Після цього учні 7 класу під керівництвом педагога-організатора Марії Гергелаби запалили свічки біля сільських капличок.
Запалена свічка – це символічний зв’язок між поколіннями, нагадування про вищу цінність людського життя та людської пам’яті, про те, що робить нас людьми, а не бездушними манкуртами.






















Немає коментарів:

Дописати коментар