Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

неділю, 9 червня 2019 р.

Дивовижний світ «Limpopo» для школярів перед літніми канікулами


Одним з цікавих і визначних місць Західної України є меденицький зоопарк «Limpopo». Це дивовижний світ, в якому в достатку і комфорті проживають близько 400 видів тварин, зібраних з усіх куточків нашої планети. Серед них є рідкісні, занесені в Міжнародну Червону книгу і Червону книгу України.
7 червня 2019 учні уже шостого класу (класний керівник Галина Левицька) мали унікальну можливість побачити цю красу на власні очі. Такої кількості та різноманітності тварин вони ніколи не бачили, тому були приємно вражені.

Адже, тут можна відчути єднання зі світом тварин; побачити в усій красі хижаків, приматів, багатьох екзотичних птахів. Особливістю зоопарку є білі леви і тигри, краса яких щодня милує очі  відвідувачів. Зустрічають гостей та піднімають усім настрій веселі папуги та кмітливі єноти-носухи…













Після побаченого екскурсовод Тарас Нагірний запропонував організувати невеличкий пік-нік на природі. Діти мали змогу поділитися враженнями, розкласти вогнище і просто подихати лісовим повітрям.





















По дорозі знаходиться Гошівський монастир - святиня західної України. Тому школярі не могли не відвідати її.
Вражає своєю красою не лише сама будівля монастиря, але й двір. На великій території розташовані охайні й миловидні церковні лавки, дім паломника, дзвіниця та інші будівлі, які сполучають доріжки з квітів. Навколо монастиря багато статуй, які доповнюють весь ансамбль святині. Наприклад, камінь, привезений з Кани Галилейської, гармонійно поєднано зі статуєю Ісуса. Його називають Каменем Любові, бо походить з того міста, де Ісус Христос вчинив своє перше чудо, перетворивши на весіллі воду у вино. Ще одна святиня зберігається в монастирі на Ясній Горі – це частинка Чесного і Животворящого Хреста Господнього, яку з Рима передано в дар Гошівському монастирю. Ходять легенди, що цей хрест оживляє мертвих.







Помолившись та набравши Святої води, всі щасливі повернулися додому.



Немає коментарів:

Дописати коментар