Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

середу, 5 лютого 2020 р.

Крок до професійного самовизначення

04 лютого 2020 року Надвірнянською районною філією Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено ряд профорієнтаційних заходів, спрямованих на виявлення особистісних особливостей, інтересів і здібностей учнів Парищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів з метою формування у них свідомого ставлення до вибору майбутньої професії, розвитку критичного мислення, свідомого ставлення до навчання як основного чинника у здобутті майбутньої професії, почуття обов’язку перед державою за своє професійне майбутнє.
Заняття з учнями провела провідний фахівець з профорієнтації Анжела Ментинська.

Старшокласники працювали у групах, прописували у колонках сучасну, престижну і затребувану професію; розрізняли за значенням і вживанням слова «професія», «спеціальність», «посада». Учні пригадали основну формулу вибору професій «Хочу. Можу. Треба», класифікували професії за класифікацією Е. Климова та складали власні професійні плани, грали у брейн-ринг «У світі професій».
Серед тестових методик опрацювали Диференційно-діагностичний опитувальник інтересів (ДДО за Клімовим Є.А.), дізналися власну приналежність до однієї з пяти груп професій: людина-природа, людина-техніка, людина-людина, людина-знакова система чи людина-художній образ.
Учні погодилися протестуватися  на Веб-базовій платформі «Моя професія: консультаційна мережа» з метою самопізнання через дистанційне тестування за тестовими методиками Голланда, Айзенка та Кеттела.
При підведенні підсумків проведеної роботи фахівець зокрема наголосила: «Яку професію ви б не обрали, який б фах не освоїли, фахівці і професіонали у кожній сфері є завжди потрібні, незалежно від моди на професію чи затребуваність на ринку. Тому сміливо можете вступати до омріяного навчального закладу, якщо головним у цьому виборі для вас є відповідальне ставлення до обраного шляху».























Немає коментарів:

Дописати коментар