Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Шостим роковинам розстрілів на Майдані присвячується...


Не плачте, мамо. Ваш син у Небесній сотні.
Йому вже не болять рани.
Він прийде, коли Ви спатимете, і розкаже, як любить Вас.
Не плачте, мамо. Дайте нам поплакати.
Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
Ті криваві події 18-20 лютого 2014 року болять нас і донині. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому.

У День Героїв Небесної сотні Україна вшановує загиблих учасників Революції гідності різними акціями. Учні 10 класу (кл. керівник Володимир Петрик) Парищенської ЗОШ I-III ступенів підготували інсталяцію-реквієм, присвячену трагічним подіям, відтворивши обстановку тих днів. Біль, смуток і скорбота за Героями.. Інсталяція була живою: кожен зміг запалити свічечку чи зробити ангелика та помолитись за душі невинно убієнних.
Ми здобуваємо шанс жити у вільній країні. Здобуваєм його надзвичайно високою ціною - втратою життів.
Не зрадьмо пам'ять тих, хто загинув на барикадах і в окопах.







Немає коментарів:

Дописати коментар