Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

четвер, 26 листопада 2020 р.

Тиждень фізики в школі

На виконання річного плану роботи закладу освіти в період з 9 по 13 листопада 2020 року у Парищенській школі проходив Тиждень фізики.

Проведенню Тижня передувала певна робота. Вчителями фізики Світланою Юрчак та Іваном Чіхом  був розроблений план проведення Тижня з урахуванням протиепідеміологічних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19, який передбачав різноманітні заходи.

Метою Тижня було повторити, узагальнити та поглибити знання учнів з шкільного курсу фізики в ігровій невимушеній обстановці. Учні вчилися працювати з різними формами тестових завдань, поглиблювали знання і розуміння фізичних процесів, розвивали логічне мислення і комунікативні здібності.

Вчителі фізики продемонстрували належну роботу з учнями з організації і проведення запланованих заходів, активізації і розвитку пізнавальної діяльності школярів, їх організаторських здібностей, удосконалення умінь і навичок роботи з фізичними приладами і демонстраційного експерименту.

Учні 7 класу Лацко Христина і Петрик Владислав у ході журналістського дослідження проявили організаторські і акторські  здібності, в ході яких провели опитування  педагогів школи про роль фізики в житті людини.

Семикласники в командній формі роботи мали змогу описувати і пояснювати фізичні явища в природі і побуті, розв’язувати прикладні задачі, проявляти уважність, кмітливість і логічне мислення, комунікативні здібності.

У 8 класі школярі за допомогою фрагментів казок з описом природних явищ з легкістю розв’язували фізичні задачі з теми «теплові явища». Учні 9 класу у формі вікторини повторили попередній навчальний матеріал з фізики, в ігровій формі перевірили свої знання фізичних законів та їхнє застосуванні у природі і техніці, випускники 11 класу спробували за коротким описом фізичних термінів та явищ відгадати про які фізичні процеси йде мова.

У фізичній шкільній олімпіаді «Левеня-2020» взяло участь 15 учнів 7-9, 11 класу. Учасники показали добрі знання з розв’язування задач з фізики.

Логічним завершенням Тижня було  нагородження найактивніших учасників Дипломами, а також додатковими балами за активну участь.

Немає коментарів:

Дописати коментар