Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

пʼятницю, 13 листопада 2020 р.

ЗУНР - провісниця держави України

Земле моя, кров’ю предків полита.
Земле в садах – у вінках!
Скільки топтали ворожі копита
Лоно твоє у віках!

В Парищенській ЗОШ І-ІІІ ступенів 13 листопада 2020 року вчитель історії Ярослав Круль, враховуючи карантинні обмеження, провів з учнями 10 класу історичну годину  на свіжому повітрі «ЗУНР - провісниця  держави України», на якій  було акцентовано увагу на основних історичних віхах розвитку державності. 

Перший листопад був, є і залишився в українському житті однією з найбільших подій української історії. Саме тоді, 1 листопа1918 року, на стародавній ратуші Львова вперше замайорів національний  жовтоблакитний стяг і після шести століть іноземного поневолення західноукраїнських земель виникла національна українська держава. 

А 13 листопада 1918 року УНРада  видала тимчасовий закон, в якому проголосила, що новостворена держава на українських землях  колишньої Австро-Угорської монархії має назву ЗУНР.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар