Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

понеділок, 26 квітня 2021 р.

Чорнобиль. Символ печалі й скорботи…

Чорнобиль... Це слово стало символом печалі й скорботи, символом трагедії, що сталася 26 квітня 1986 року. Сьогодні виповнилось 35 років з дня однієї найстрашніших катастроф в історії людства. Минуть десятиліття, а цей трагічний день усе одно хвилюватиме людей. Наш земний уклін і довічна вдячність усім, хто взяв участь у ліквідації наслідків аварії. Священна пам'ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться зі сторінок історії, не згасне у віках.

Парищенський ліцей не залишив цю подію без уваги. Сьогодні було проведено ряд заходів. Завідувач бібліотекою Олександра Ковальчук організувала книжкову виставку-спогад "Дзвони Чорнобиля душу тривожать" та провела прес-репортаж "Чорнобильський пил на роки опадає" з учнями 9 та 5 класів.

Класний керівник 5 класу Тетяна Щербата провела флешмоб "Чорнобиль в серці України". Учні 9 класу з педагогом-організатором та класним керівником Марією Гергелабою провели годину-реквієм "Відлуння чорнобильських дзвонів у серці народу живе", а також флешмоб "Передай свічку пам'яті".

Учні 5-9 класів під орудою вчителя образотворчого мистецтва Володимира Петрика організували виставку малюнків "Чорнобиль наш біль".

Миготіла свічка пам'яті, звучали пісні про Чорнобиль. Пам'ять загиблих було вшановано хвилиною мовчання.

Метою заходів було довести до свідомості учнів масштаби чорнобильської катастрофи, прищепити любов до рідного краю, виховувати почуття співчутливості.










 

Немає коментарів:

Дописати коментар