Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

середу, 8 грудня 2021 р.

Тиждень доброчесності в Парищенському ліцеї

Відповідно до листа МОН  України №34/206-21 від 18 листопада 2021 року «Про проведення Тижня доброчесності», наказу закладу освіти №128 від 26.11.2021 року в Парищенському ліцеї з 29 листопада по 3 грудня  було проведено ряд заходів з учнями 5-11 класів з метою
формування норм суспільної взаємодії, взаємоповаги, честі, гідності, доброчесності  та справедливості. 
Протягом п’яти робочих днів навчальні та позанавчальні активності дітей були присвячені темі доброчесності. Учні мали можливість познайомитись з поняттям “доброчесність“ та поглибити  знання про корупцію та її негативні наслідки.
На заняттях у 5-6 класах з теми «Магічний клубок доброчесності» класні керівники Марія Чіх та Тетяна  Щербата актуалізували знання ліцеїстів з етики та доброчесності, спонукали до доброчесної поведінки в повсякденному житті.
Ольгою Ломпас із семикласниками був проведений "Магічний урок доброчесності", на якому учні та учениці вчилися розрізняти доброчесність і недоброчесність; розігрували різні ситуації; слухали історію про чарівників і допомагали їм зробити вибір: вчинити по-чесному чи схитрувати. Як підсумок, діти взяли участь в колективній роботі "Я - крапля в океані..." і зробили висновок: бути доброчесним - це круто, корисно і відповідально.
Класний керівник 8 класу Галина Левицька ознайомила учнів з проявами корупції та її негативними наслідками, також обговорили антикорупційну систему України.
Для учнів 9-10 класу проведено захід «Добро, чесність», на якому проходили навчання як відрізнити доброчесну поведінку від недоброчесної, також ознайомилися з поняттям корупції та її наслідками.
Світлана Юрчило, класний керівник 11 класу, ознайомила випускників ліцею з поняттями "конфлікт інтересів" та "корупція". Розглянули приклади, проаналізували ситуації з власного життя. У підсумку кожен  учень висловився як він розуміє поняття доброчесності.
 
Заступник директора з навчально-виховної роботи Іван Чіх
 


 


Немає коментарів:

Дописати коментар