Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

неділю, 7 листопада 2021 р.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек завершено

З метою розкриття потенційних можливостей бібліотеки закладу освіти, сприяння реалізації основних пріоритетів Нової української школи та популяризації книгочитання у
Парищенському ліцеї протягом жовтня 2021 року був проведений Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом “Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності”.
 
В рамках місячника завідувач бібліотекою Парищенського  ліцею Олександра Ковальчук  спільно з педагогічним колективом підготувала і провела різноманітні заходи. Зокрема, оформлено  книжкові виставки :
- виставка-панорама «Немає кращої землі, ніж та, що зветься рідним краєм»;  
- виставка-вернісаж  «Природа мого краю в минулому і сьогодні»;
- виставка-спогад      «Мій край – моя історія жива».
Круглий  стіл «Знатні люди краю» (про славетних земляків) проведено з учнями 8 класу. Головною метою було сприяння поглибленню пізнавального інтересу учнів до рідного, до  свого, виховання в учнів поваги й особливого ставлення до історико-культурної спадщини, любові та поваги до  рідного краю.
Варто відзначити такі заходи: конкурс віршів «Природа у поезії» між учнями 3 і 4 класів, екологічна краєзнавча  година «Я бережу твою природу, бо в мене, земле, ти одна» з учнями 6 класу, день бібліотворчості-мозаїка творчих ідей.  Краєзнавчий променад «Люблю той світ, що отчим краєм зветься» зібрав у бібліотеці  учнів 11 класу. Розповідь про історію села Парище збагатила уяву старшокласників про землю, на якій  зросли і народились.
Краєзнавство займає важливе місце у житті кожної  свідомої людини. Воно сприяє духовно-етичному вихованню молоді, повертає до читання, передбачає збереження духовної спадщини, дбайливе ставлення до Батьківщини, до свого рідного краю.










 

Немає коментарів:

Дописати коментар