Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

пʼятницю, 27 жовтня 2023 р.

ХХІV Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

Українська мова - одна з найбагатших та наймилозвучніших мов світу. Вона походить від єдиного праслов’янського кореня, а не від давньоруської мови, що розділилася на українську, білоруську та російську мови. Формуватися українська мова почала у VI столітті, цей процес тривав до XVI століття. Державною українська стала 26 жовтня 1989 року, нині нею володіє близько 45 мільйонів людей у всьому світі.
27 жовтня 2023 року до Дня української писемності та мови розпочався ХХІV Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. О 13 год. учні 3-11 класів Парищенського ліцею долучилися до церемонії відкриття конкурсу та взяли участь у І етапі мовного змагання.
Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, який традиційно проводять з 1999 року, покликаний сприяти утвердженню державного статусу української мови, піднесенню її престижу серед молоді та вихованню поваги до культури і традицій українського народу.
Іван Чіх, заступник директора
 з навчально-виховної роботи 
Парищенського ліцею






 

Немає коментарів:

Дописати коментар