Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

суботу, 9 березня 2019 р.

Уклін тобі, Тарасе!


Минають роки й сторіччя, змінюються вірування і погляди людей, а великі надбання мистецтва надовго переживають своїх творців. Дійсно, є в нашій літературі імена, що не потребують ні пишних шат красномовності, ані високих означень та епітетів, бо вони входять у свідомість кожного з нас із самого дитинства. До них належить ім'я геніального українського поета Тараса Шевченка.

Відзначаючи 205-ту річницю від дня народження Т. Г. Шевченка та вшановуючи пам’ять реформатора української мови, основоположника української літератури, з 4 по 7 березня 2019 року у Парищенській школі під орудою вчителя української мови і літератури Оксани Токарук проведено Шевченківський тиждень, який відкрився літературно-музичною композицією  "Уклін тобі, Тарасе"  та книжковою виставкою "З Кобзарем  у серці".






Учні 9 класу підготували і провели для семикласників конкурс шевченкознавців "Тарасова зоря", де школярі показали глибоку обізнаність і з поетичною, і з живописною спадщиною Шевченка.


Слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця юних  школярів образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України. Вірші, уривки з поем емоційно звучали під час конкурсу читців  поезій Т. Шевченка. Найбільш активними були наймолодші школярі та учні 5 класу.



































































Упродовж тижня на перервах школярі мали змогу розгадати різноманітні ребуси, кросворди, головоломки, пов'язані із життєвим і творчим шляхом Тараса, а також діяла виставка робіт юних художників "Перші проби пера". Завершився тиждень презентацією проектів учнів 9 класу під назвою "Я відкриваю Шевченка".



Немає коментарів:

Дописати коментар