Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

вівторок, 19 березня 2019 р.

Тиждень дитячої та юнацької книги впевнено крокує по Україні


З метою заохочення учнів до читання, пропаганди української книги, розвитку естетичних потреб особистості, виховання в учнів любові до книги, культури читання від 11 до 15 березня 2019 року Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги завітав і до Парищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів. 
Цьогорічний Тиждень дитячої книги в шкільній бібліотеці (завідувач Олександра Ковальчук) був неймовірно насиченим. Планом проведення Тижня передбачалися різноманітні позакласні заходи, книжкові виставки, виставки-колажі, виставки-інсталяції, бібліотечні уроки, презентації книжок.

Відкрився Тиждень урочисто на інформаційній лінійці анонсуванням акції  «Подаруй бібліотеці книгу» та виставки-огляду «Книжковий садочок». Цього дня на бібліотечний урок на тему «Як правильно читати книгу» завітали учні першого класу.

Вівторок розпочався з виставки-коллажу під назвою «Книго моя! Мудрість твоя збагачує наші серця». На гру-подорож «Навколо світу сторінками періодики» завітали третьокласники. З учнями 8-Б класу проведено бібліотечний урок  «Науково-пізнавальна література».


Третій день книги розпочався виставкою-інсталяцією «Цікаве читання», яка проводилася вперше і викликала велику зацікавленість у школярів. В книжковій лікарні працювали учні   6  класу: було відремонтовано 5 художніх книг і 15 дитячих журналів.
Закінчився день поетичними хвилинками  «На крилах поезії» за участю учнів 10 класу. Вони збагатили свої знання творами письменників, поетів, відчули дотик поетичного слова, яке здатне проникати в таємниці людської душі.



Четвер повернув і дорослих, і малих у дитинство. Цікавою для школярів була виставка  «Моє дитинство – мамині казки», яка допомогла дітям ближче здружитися з книгою, шанувати, любити її і більше поринути у книжковий світ. З п'ятикласниками проведено позакласний захід "Дружба з книгою".




Останній день  Тижня був присвячений любові, добру і милосердю, які у наш час є дуже актуальними і необхідними, щоб не зачерствіти душею, щоб не бути байдужим до чужого горя.  В цьому дітям допомогла книжкова поличка «Струмінь  любові, добра  і милосердя» та година духовності «Твори добро, бо ти людина» з учнями 4 класу. Учні 2 класу принесли до бібліотеки свої улюблені книги, поділилися своїми враженнями, уподобаннями, а потім з усіх домашніх книг зробили книжкову виставку.


Завершився Тиждень підведенням підсумків і нагородженням грамотами найактивніших учнів.

Немає коментарів:

Дописати коментар