Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

вівторок, 14 травня 2019 р.

Як зробити вибір професії вдалим?


13 травня 2019 року Надвірнянською районною філією Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено ряд профорієнтаційних заходів, спрямованих на професійне самовизначення старшокласників Парищенської ЗОШ І-ІІІ ст.
«У кожної людини: і у дорослого, і у дитини є дивовижна здатність-мріяти. Поки людина живе, вона завжди про щось мріє. Іноді її мрії стають реальністю, перетворюючись на життєві цілі», - розпочала роботу з учняти провідний фахівець з профорієнтації Надвірнянської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Анжела Ментинська.

Метою заходів стало сприяння формуванню уявлення старшокласників про життєвий та особистий професійний план; об’єктивна оцінка та самоаналіз рівня розвитку своїх професійно важливих якостей (внутрішніх умов для досягнення мети) та їх співвідношення з вимогами професій, сфер трудової діяльності до людини; розвиток основних способів розумової діяльності: навчання аналізу етапів власного професійного плану, вміння аналізувати етапи свого професійного плану, виділяти головне, узагальнювати і систематизувати.
Учням було запропоновано скласти власний професійний план (схема розроблена Е.А.Клімовим), головна мета якого - вибір професії. Школярі визначали кожен для себе найближчі завдання та найбільш віддалені цілі, шляхи та засоби досягенення найближчих цілей, можливі перешкоди на шляху досягнення мети, власні можливості для досягнення мети, запасні варіанти та шляхи їх досягнення.
Учні позитивно відгукнулися на пропозицію зареєструватися на веб-базовій платформі «Моя професія: консультаційна мережа» для проходження он-лайн тестування та отримання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі без відвідування служби зайнятості та здійснення власної профорієнтації.

Немає коментарів:

Дописати коментар