Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

вівторок, 16 травня 2023 р.

Юні різьбярі Парищенського ліцею презентують свої творчі роботи

16 травня 2023 року відбувся державний кваліфікаційний екзамен випускників 11 класу з професії "Різьбяр по дереву та бересті", які проходять професійне навчання в Надвірнянському МНВК на базі Парищенського ліцею. Учні демонстрували свої знання та практичні навички з основ матеріалознавства, спецтехнології, основ деревообробки, композиції та різьби по дереву. Крім теоретичних знань випускники представили  прекрасні декоративні вироби, оздоблені гуцульською різьбою.


«Час зупинити неможливо. Він впевнено йде, як і наша незалежність, разом із ним. Коли годинник зупиняється - це не назавжди, ми міняємо батарейки - він знову працює, знову іде. І ми маємо бути такими. Коли хтось забирає у нас право на свободу, стає перешкодою, ми не маємо падати духом, ми повинні встати і піти, як цей годинник. Бо незалежність не зупинити, як і час. Ми завжди будемо незалежними як у серці, так і наяву» - так розпочала захист свого творчого проєкту годинника «Час незалежності» Тетяна Федак. 



«У час суцільної українізації недостатньо знати тільки про кордони своєї держави, потрібно заглиблюватися у надра віків, дістаючи звідти щось неповторне - свою ідентичність. На жаль, зараз ми втратили багато традицій та пам’яток культури, але не варто засмучуватись, бо Україна живе в наших серцях назавжди». Ці слова лягли в основу роботи «Пазл «Батьківщина» Наталії Ковальчишин, яка дослідила характерні особливості кожної області нашої України. Дана робота дасть можливість молодшим школярам, граючись у складання пазлів, вивчати історію своєї Батьківщини.



Неординарно підійшли до організації кухонного простору Богдана Марунчак, Ангеліна Зьола, Євгенія Петрик, Аліна Юрчак. Їхні органайзери для кухні та овочів, кухонні дощечки, оздоблені різними видами різьби, знайдуть своє місце у кожної господині.









Також різноманітні та багатогранні вироби у юнаків. Гетьманська булава Івана Ерстенюка, шашкова дошка Олега Глинчака, міні-столик Олега Глущенка, декоративна скринька Олега Сем’яніва. Різна техніка обробки деревини, орнаментальне оздоблення різьбою та інкрустацією.









Рішенням державної атестаційної комісії у складі директора Парищенського ліцею Миколи Левицького, директора Надвірнянського МНВК Омеляна Штаєра, заступника директора МНВК Світлани Гандзюк, майстра виробничого навчання Володимира Петрика всім випускникам присвоєно ІІ кваліфікаційний розряд різальника по дереву та бересті. 




Немає коментарів:

Дописати коментар