Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

понеділок, 18 березня 2024 р.

Добрий день, книжковий тиждень!

Відповідно до річного плану роботи закладу освіти та з метою прищеплення любові до книги, популяризації літератури і розвитку читацьких інтересів учнівської молоді  в Парищенському ліцеї у період від 11 до 15 березня 2024 року проходив ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ КНИГИ, організований завідувачем бібліотекою ОЛЕКСАНДРОЮ КОВАЛЬЧУК.
Розпочався тиждень   виставкою-запрошенням  «Добрий день, книжковий тиждень».  На виставці було представлено книги  різних  жанрів. А ще було  оголошено   акцію   «Подаруй бібліотеці нову  українську  книгу».

Приємні враження викликала проведена з учнями 9 класу вікторина «Найуважніший читач» та  бібліотечний урок у 6 класі  на тему «Самостійний вибір книги», де діти мали змогу обрати собі улюблену книгу  до душі.

Неабиякий  інтерес викликала  книжкова виставка  «За сторінками шкільного підручника». 

Цікавою та повчальною була година спілкування «Чи згоден ти з таким твердженням?», на якій семикласники активно висловлювали свої думки до тих чи інших тверджень, як вони розуміли їх, пояснювали, чи згодні з таким твердженням, як би вони поступили у такій ситуації.

Прищепити дітям уміння самостійно працювати з книгою, аналізувати, узагальнювати, робити висновки з прочитаного, виховувати любов і повагу до книг – такою була мета бліц-турніру «Все про книгу і бібліотеку» з учнями 5 класу. 

Ліцеїсти 2 класу завітали до бібліотеки на книжкову виставку, присвячену дню народження Лесі Українки і прочитали вголос казку «Біда навчить». Це була повчальна розповідь про завзятого горобчика, якого біда і життя навчило та мудрим зробило.
Закінчився тиждень у п’ятницю  оглядом виставки-казки  «Країна мудрої книги» учнями  2 і 4 класів.
Активну участь взяли учні в акції «Подаруй бібліотеці книгу», що дало змогу поповнити бібліотечний фонд на 52 художні книжки.

Книга… Важко переоцінити її значення для людства. Спочатку рукописна, а потім друкована книга була і залишається невичерпним джерелом знань. Мабуть, про жоден  витвір людського генія не сказано скільки мудрих і хороших слів, як про книгу. Книга була є і буде цілющим джерелом, яке наповнює спраглі душі, що прагнуть пізнання.












Немає коментарів:

Дописати коментар