Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

понеділок, 30 квітня 2018 р.

Виховуємо патріотів


21 квітня 2018 року пройшов районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 
По 8 учасників з 24 закладів освіти району демонстрували свою майстерність, винахідливість, ерудицію, фізичний гарт та військову вправність у різних видах змагань на звання кращих нащадків козацького роду.
Взяли участь та досягли високих результатів юнаки та дівчата 10-11 класів Парищенської школи (кер. Іван Пинчук та Михайло Рудак). Разом із молодківськими школярами вони розділили І місце, продемонструвавши найкращий результат у 3 із 9 випробувань («Стрільба», «Рятівник», «Лава на лаву»), в одному із видів  змагань були другі («Добре діло») і 2 треті місця в конкурсах «Перетягування линви» та «Впоряд».

Сокіл» («Джура») – дитячо-юнацька гра, що на різних етапах передбачає інтелектуальні та спортивні випробування, під час яких школярі вивчають історію становлення української державності, героїку визвольних рухів, українського козацтва. Джурами у козацькі часи називали юнаків, які готували себе до захисту рідної землі та українського народу. Стати джурою міг не кожен, а лише той, хто годився до козацької служби і пройшов фізичні та моральні випробування.












Немає коментарів:

Дописати коментар