Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

вівторок, 27 жовтня 2020 р.

Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів

Протягом жовтня 2020 року у Парищенській ЗОШ І-ІІІ ступенів завідувачем шкільною бібліотекою Олександрою Ковальчук був проведений Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом "Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів". Глобальна екологічна криза, в умовах якої ми живемо, є наслідком впливу багатьох чинників і насамперед споживацького підходу до природи. Саме тому метою місячника було навчити учнів пізнавати багатства рідного краю, милуватися джерелом життя – природою, розвивати творчу, інформативну, самоосвітню компетентність учнів; сприяти формуванню етичних взаємин людини з природою; виховувати в учнів почуття любові до природи, до Батьківщини, бережливе, гуманне та толерантне ставлення до неї.

В рамках місячника було проведено бесіду «Що робити кожному для порятунку Землі»  (4 клас), виховну годину   «Правила поведінки на природі» (5 клас).

Учні 2-5 класів взяли активну участь у конкурсі дитячих  малюнків про природу «Природа очима дітей».

Поетичним словом, власними руками учні доторкнулися до живої природи, яка в  їх уяві є  найкращим надбанням планети, взявши участь у конкурсі віршів «Природа у поезії» (2-6 класи) та під час Дня  бібліотворчості у роботі екомайстерні «Екологічний дизайн» (створення      власними руками птахів, тварин, квітів  (учні 3-4 класів).

В 7 класі була проведена бібліотекарем екологічна година  «Ліси – це легені планети».

Яблунева вікторина  (до Дня яблука, що відзначається 21 жовтня) ознайомила  старшокласників з корисними властивостями яблука, розширила знання учнів про нього та продемонструвала  багатство природи і  її значення для життя і здоров¢я людей.

Впродовж місячника в бібліотеці функціонували книжкові  виставки:  виставка-подорож «Блакитні очі Батьківщини», виставка цікавих фактів про птахів «Свій край – кожній пташині рай», виставка-застереження «Живої  природи душа промовляє».

З даних виставок діти почерпнули багато цікавого та повчального матеріалу про природу,  правила поводження та бережливе ставлення до неї.

Головний підсумок, який діти зробили для себе: природу треба берегти і примножувати, це можуть робити не лише дорослі, але й діти.




 







Немає коментарів:

Дописати коментар