Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

неділю, 13 грудня 2020 р.

Андрію, Андрію, на тебе льон сію

 Андрію, Андрію,  на тебе льон сію.
Ой, Андрію, візьми тарілку,
Ой піди до льоху,
Принеси гороху,
Горох кипить, а Андрій рипить...
Горох збігає, а Андрій з хати втікає.
Горох на миску, Андрій на ложку.

Традиційно в Парищенській школі І-ІІІ ступенів проходять Андріївські вечорниці. Через призму сучасності, учні  9 класу під орудою педагога-організатора Марії Гергелаби  поглянули  на минуле, щоб відчути красу і поезію давніх звичаїв і обрядів, стали учасниками одного з чудових свят української молоді. Цьогоріч певні корективи вніс карантин, але, все ж, дотримуючись санітарних вимог, свято вдалося. Аутентичну атмосферу дійства підсилив інтер’єр стародавньої хати, яка реконструйована у шкільній Світлиці.

Вечір напередодні свята Андрія вважався чарівним, а ніч – доленосною. Цієї ночі кожен хотів дізнатися, яка доля його чекає цього року. Учасники свята взяли участь у  парубочих та дівочих ворожіннях, смакували варениками,  пампушками, пиріжками.  А чи спритні та дотепні наші хлопці, перевіряли під час кусання калити!

 

 


 



Немає коментарів:

Дописати коментар