Шановні друзі! Вітаємо Вас на офіційному сайті нашого закладу освіти! Тут представлена діяльність адміністрації, педагогічного та учнівського колективів, важливі події, що відбуваються в ліцеї. Сподіваємося, що кожен знайде цікаву і корисну інформацію.

четвер, 22 лютого 2018 р.

Година пам’яті «Герої не вмирають»

Герої такі не вмирають,
Вони будуть вічно живі.
Героїв завжди пам’ятають
На небі й на рідній землі!
20 лютого – особлива дата, День Героїв Небесної Сотні. В цей день у всіх українських школах проводились заходи, присвячені пам’яті загиблих у ті трагічні дні 2014 року. 
Загальношкільною хвилиною мовчання та молитвою за душі Героїв розпочався день 20 лютого у Парищенській школі. До присутніх звернувся директор школи Микола Левицький зі словами пам’яті та скорботи.

Викладачем предмету «Захист Вітчизни» Михайлом Рудаком зі старшокласниками проведено тематичний урок Мужності.
А після закінчення занять розпочалася година пам’яті за героями Небесної Сотні, яку провели учні 7-А класу зі своїм класним керівником Світланою Юрчило. Працівники школи, школярі, а також батьки, які завітали на захід, ще раз поринули у ті буремні лютневі дні чотирирічної давності.
Зі сльозами на очах пережили присутні зустріч мами і сина, який звертався до неї із небесної Сотні, убитого в Крутах й вірменина Сергія... «Ми є. Були. Ми будем вічно жити і прославляти український рід» - звернулися козак та дівчина в образі України у флешмобі «Ми діти України».
Під мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача» та на фоні презентації «Небесна сотня поіменно» з рук в руки по залу передається запалена свічка пам’яті, пам’яті всіх невинно убитих.
Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв Небесної Сотні у наших серцях, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю…


















Немає коментарів:

Дописати коментар